Aanmelden en werkwijze

Aanmelden

Aanmelding bestaat uit een korte telefonische kennismaking. In dit gesprek kunnen we samen een inschatting maken of psychotherapie of psychologische behandeling bij Praktijk Hartogs meest passend is en of je je kunt inschrijven.

Intake

Daarna nodig ik je uit voor een intakegesprek. De intake bestaat uit een aantal gesprekken. Om samen te kijken of het klikt, je reden van aanmelding te bespreken en zicht te krijgen op je problematiek en hulpbronnen. Vervolgens zullen we de diagnostiek en werkwijze bespreken die aansluit bij jouw persoonlijke vraag en mogelijkheden.

Behandelplan

We stellen gezamenlijk een behandelplan op. In het behandelplan staan de belangrijkste afspraken, zoals de doelen van de behandeling, de geschatte behandelduur en de behandelmethode. Het behandelplan zullen we gedurende de behandeling evalueren en eventueel bijstellen of aanpassen.

Wachttijden

Momenteel is er een wachttijd van 12-16 weken in Rotterdam en 4-8 weken in Oud-Beijerland.

Crisis

De praktijk heeft geen faciliteiten voor opvang bij crisis buiten kantoortijden. In geval van nood kan je contact opnemen met je huisarts. De huisarts kan je indien nodig doorverwijzen naar de crisisdienst van de GGZ. 

Waarneming

In geval van ziekte of vakantie wordt tijdens kantooruren waargenomen door de collega’s van de Spreekkamer.