De therapeut

Mijn naam is Bregje Hartogs (1974) en mijn visie op therapie is dat het een proces is om jezelf te leren kennen en te groeien.

Door in gesprek te gaan kan je ontdekken wat je voelt en daardoor beter afgestemd raken op jezelf. Dat geeft je meer kracht om te weten wat je wilt en moed om je open te stellen voor anderen. In de therapie staat het ontwikkelen van begrip voor jezelf en anderen centraal. Mogen zijn wie je bent naast veranderen van wat niet meer goed voor jezelf of in relaties met anderen werkt.

Mijn stijl kenmerkt zich door nieuwsgierigheid, openheid en betrokkenheid. Dit zijn voor mij voorwaarden voor een veilige omgeving om te ontdekken hoe het komt dat je (steeds) vastloopt en hoe je anders met je klachten om kan gaan. Ik hecht veel waarde aan een mix van steun, confrontatie en humor. In de diagnostische fase heb ik een open en scherpe blik, zodat we samen een goed begrip van je klachten ontwikkelen.

Opleiding en werkervaring

Na mijn opleiding psychologie aan de Universiteit Groningen ben ik vanaf 1999 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg . Sinds 2005 ben ik BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en sinds 2015 klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de GGZ en heb brede ervaring opgedaan in het werken met psychische klachten, vanuit verschillende invalshoeken. Meest gespecialiseerd ben ik in klachten die samenhangen met de persoonlijkheid zoals terugkerende problemen in relatie met anderen en klachten betreffende een negatief zelfbeeld, hechtingsproblemen of identiteit.

Tevens werk ik als docent bij de RINO en als supervisor en werkbegeleider van psychologen in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog.

Ik werk vanuit verschillende therapeutische stromingen en bekijk, samen met jou, welke manier van werken het beste bij jou aansluit. Ik beheers EMDR en maak gebruik van behandeltechnieken vanuit de mentaliserend bevorderende therapie (MBT), schematherapie en (cognitieve) gedragstherapie.

Registraties:

BIG Gezondheidszorgpsycholoog specialisme Klinisch Psycholoog: 09062613225

BIG Psychotherapeut: 29062613216